Our Kidz - Life Between Two Continents!

By: Sara Farhan Faris

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  >  >>]    [Archive]
Monday, 23-Jun-2008 10:28 Email | Share | | Bookmark
Life between Two Continents!

 
Dah hampir 2 bulan yayah & faris balik Malaysia...memang banyak peristiwa menarik sepanjang tempoh nih - antaranya kenduri kahwin kat trolak, sukma kat nganu 7 mcm2 lagi. Faris pun secara tetap dah dok Nganu dan akan masuk Taska TTG dalam minggu nih. So far Faris dah menysuaikan diri duduk seorang..tak byk karenah..cuma sakit kulit ezema nya sesekali menyerang..dan setiap malam terpaksa disapu losyen ke seluruh badannya.

Kini Fotopages nih dikendalikan dari 2 benua yang berbeza...



Thursday, 1-May-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Happy Birthday to Mama

birthday card from yayah and anak2
kakak n abg an makan aiskrim mama
comotnyer abg an
View all 6 photos...
Hari ni birthday mama yang ke...jeng jeng jeng....biarlah rahsia.

Kali ni celebrate birthday ala kadar je sebab yayah n adik faris tak der....Anyway, mama belanja kakak abg an makan aiskrim....yayah jangan marah yer....Dah janji ngan diorang.....Pastu mama ajak kakak n abg an gi city centre....sampai sana dah tak dak tempat lain dah nak dituju selain 99p shop...bukannyer mama yang dapat hadiah....huhuhu...tapi mama tak sabar tunggu hadiah dari yayah ni.hehehe....thanks yayah...tak sangka yayah buat kejutan....senyap2 simpan birthday card mama kat dalam laci.....tadi bila yayah call baru mama tau.....we love you so much.....

Sebenarnya kakak n abg an tak gi school hari ni..school diorg jadi tempat election..mujur playcentre bukak dari pagi ke petang..so dapat la mama gi buat lab....petang baru gi jalan2.

Balik rumah kakak n abg an demand nak makan nasi ayam....sekali lagi mama kena buli....ini dah terbalik ni....siapa punya birthday sebenarnyer ni...Apa2 pun mama tetap bersyukur dengan apa yang Allah dah bagi selama ni. Semoga Allah sentiasa mempermudahkan segala urusan. Amin....yayah n adik...mama rindu...serindu rindunya........


Wednesday, 30-Apr-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Honda merah tinggal kenangan

Kereta diselaputi snow
Kereta kesayangan yayah
Bukan senang nak dapat keta auto
View all 5 photos...
Hari ini kereta honda accord bertukar tuan....Sedih gak.....Memang sayang ngan kereta ni sebenarnya....tapi bila fikir2 banyak benda yang kena urus ...road tax, MOT, service, minyak......so terpaksa la lepaskan juga.....Bukan senang nak dapat keta auto.....Owner baru dok kat Cranfield memang berminat sungguh dia bila mama tunjuk gambar kereta ni ...sampai sanggup turun ke Birm.....hari ni.....tak dan tunggu hari sabtu......bila dia test drive tadi ,...mama tengok dia parking kat depan rumah tu tak masuk dalam tempat biasa ....so....memang sah dia dah berkenan.....

Mama pun tak sempat nak drive keta ....kira yayah la driver yang setia.....mama kira buat2 tak sempat jer...hehehe.....
Abang an dan kakak pun terkejut......diorg tanya....kenapa kawan mama tu bawak kereta kita.....mama jawab.....kita dah tak de kereta dah..... InsyaAllah...ader rezeki..ada la pengganti kereta ni....tapi bukan la masa terdekat ......bukan senang rupanya ada kereta kat uk ....banyak benda nak kena urus...tapi bila time nak jual......memang senang jer......sign borang registration certificate tu.....settle.....abih citer.....


Friday, 25-Apr-2008 23:10 Email | Share | | Bookmark
Yayah, Makcik and adik faris balik Msia

bersama yayah n adik ku sayang
bergambar sementara tunggu flight
lepaih check in
View all 6 photos...
Hari ni sebenarnya tak sanggup dinanti sebab org tersayang akan berangkat ke Msia. Yayah, adik faris (big bob) and makcik dah pun selamat sampai ke rumah Atuk kat Trolak Selatan. Alhamdulillah, yayah kata dalam flight adik tak ngamuk sangat....Lebih kurang pukul 10.40 pagi tadi abg Wan Faisal and Kak Sara datang jemput dengan van diorg. Mujur muat semua luggage yang besar2 tu dan mama,kakak n abg an pun boleh masuk sekali....Plan awal kalau tak muat, kami naik train jer...Terima kasih bebanyak Abg Faisal n family...sampai siap tolong antar kami balik rumah lagi tu.....terharu sungguh la. Wan, Ustaz Khairul n anak2 juga sempat datang ziarah. Thank you my friend. So...tinggal la Mama, kakak and abg an meneruskan perjuangan di bumi UK ni...Hidup harus diteruskan dan setiap kejayaan itu pastinya didahului dengan pengorbanan. Sedih tak tau nak cakap ....sampai tak kira dah org kat air port tu mama menangis ...mata merah la kejap....kakak n abg an pun risau ....buat yayah and adik faris ...we love you all very much....doakan keselamatan and kejayaan kami disini ye. Mohon Allah permudahkan segala urusan. InsyaAllah, ada rezeki raya nanti kami balik. Buat makcik, you are our beloved and caring makcik. thank you so much. Hanya Allah yang dapat membalas jasa makcik....Jangan la serik datang sini lagi.....tersyahdu pulak kali ni.....


Sunday, 20-Apr-2008 16:55 Email | Share | | Bookmark
Kunjungan ke Leeds

Farhan kat depan stesen train Leeds
Eyla, makcik dan Farhan kat city-centre Leeds
Antara bangunan bersejarah kat Leeds
View all 11 photos...
Ikut plan asal semua orang (6 semuanya) akan berkunjung ke Leeds nak menunaikan jemputan Eyla dan famili. Namun disebabkan kakak dan adik Faris masih demam dan tak pulih lagi walaupun dah demam 3 hari, maka hanya yayah, makcik & Farhan yang pergi. Meskipun tiket keretapi dah dibeli, terpaksalah 1 tiket kira hangus..dan sepatutnya 2 hari..terpaksa disingkatkan jadi day-trip sahaja.

Memang agak singkat kunjungan ke Leeds, sebaik sampai sempat melawat sekitar bandar Leeds..masih lengang sebab baru kul 11 pagi..peh tu..melawat University of Leeds kejap...Uni dia betul2 dlm bandar...dan terus ke rumah Eyla dan famili...lunch dan bersembang2 hinggalah pukul 4 pm sebelum berlari balik ke stesen Leeds. Kul 7 ptg dah sampai balik Birmingham.

Cuaca pun kurang cantiik hari nih..agak mendung disusuli ngan gerimis dan hujan renyai. Tak sempat nak gi CBS kat Leeds nih nampak gayanya.Kira ini kunjungan terakhir sebelum yayah, makcik dan adik Faris balik ke M'sia pada 25 April nih.


[<<  <  [1]  2  3  4  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net